top of page

Botimet e Xhenetit

Shkrime të tjera për kulturën e Kosovës

Shkrime të rëndësishme historike mbi traditën shqiptare: ​

  • "Shqipëria e Lartë" nga Edith Durham 1908

​​

  • "Behind the Stone Walls" nga Berit Backer 1979

​​

Për studimet e fundit për Kosovën, shihni veprën e Arsim Canolli, Carolin Leutloff Grandits, Eli Krasniqi, Isabel Ströhle, Lumnije Kadriu, Nita Luci, Noel Malcolm, Rozafa Berisha, Stephanie Sievers dhe Tahir Latifi . Këtu është një mostër e vogël:

  • "Pas dyerve të hapura: restorantet dhe kultura ushqimore në Kosovë" nga Arsim Canolli 2014  LIDHJE

  • “Ndryshimet dhe vazhdimësitë në familjen shqiptare të Kosovës pas luftës së viteve 1998-1999: Isniq dhe Opoja” Nga Eli Krasniqi dhe Tahir Latifi  LIDHJE

  •   "Kërkimi i Pavarësisë: Krijimi i Kombit, Kujtesës dhe Burrërisë në Kosovë" nga Nita Luci 2014  LIDHJE  

 

  • "Ngjitësi social" i festivaleve të dasmave në jug të Kosovës: Lidhja e fshatit me migrimin dhe riformësimi i marrëdhënieve gjinore dhe sociale" nga Carolin Leutloff Grandits 2014  LIDHJE

Faqet e internetit, Instagram, YouTube 

 

 

  • Ndiqni  ballkanizmi  në Instagram për foto të bukura që festojnë kulturën ballkanike

 

  • Fotografia e jashtëzakonshme e Kosovës nga  Bleron Çaka

​​

bottom of page