top of page
Screen Shot 2022-01-20 at 12.08.17 PM.png

Në vitin 2010, kombinova sfondin tim në antropologji, ndihmën humanitare dhe kërcimin dhe fillova "World Dance for Humanity", një organizatë bamirëse me qendër në Santa Barbara, Kaliforni. Qëllimi im ishte të ktheja klasat e zakonshme të kërcimit në diçka të jashtëzakonshme: një komunitet njerëzish që arrinin përtej vetvetes për të bërë një ndryshim të vërtetë në botë.

 

Ne ofrojmë klasa kërcimi me kosto të ulët për njerëzit e të gjitha moshave dhe aftësive, duke kombinuar një gamë të gjerë lëvizjesh të lehta kërcimi me muzikë të mrekullueshme nga e gjithë bota. Të gjitha të ardhurat e klasës dhe donacionet shkojnë në komunitetet e varfra ku një sasi e vogël parash mund të frymëzojë shpresë dhe të ndryshojë jetë, dhe ku ne mund të zhvillojmë lidhje të thella me njerëzit të cilëve u shërbejmë. Gjatë viteve ne kemi financuar projekte bazë në Nepal, Guatemalë, Gana, Kenia, Liberi dhe Ugandë.  

 

Që nga viti 2013, ne jemi fokusuar në Ruanda, ku po ndihmojmë 12,000 njerëz në 28 kooperativa rurale të mbetura të ndara dhe të varfëra nga gjenocidi i vitit 1994.Ne u ofrojmë kooperativave me dhi dhe lopë, tokë bujqësore, paga për studentët, trajnime në bujqësi, biznes dhe udhëheqje, si dhe fonde fillestare për bizneset e drejtuara nga komuniteti. Modeli ynë bazohet në bashkëpunim, besim dhe transparencë. Ekipi ynë i Ruandës me katër persona punon në një nivel shumë personal me anëtarët e kooperativës, duke i ndihmuar ata të parashikojnë dhe planifikojnë projektet e tyre në mënyrë që të mund të dalin nga varfëria dhe të zotërojnë transformimin e tyre. Komunikimi ynë i përditshëm me ekipin dhe vizitat vjetore në kooperativa na japin një lidhje të thellë me komunitetet. Ne jemi dëshmitarë të një transformimi të jashtëzakonshëm pasi këta njerëz fitojnë burimet, aftësitë dhe besimin që u nevojiten për të lëvizur përtej të kaluarës së tyre të torturuar, për të besuar në njëri-tjetrin dhe për të krijuar së bashku një jetesë të qëndrueshme.

 

Të gjithë janë të mirëpritur të marrin pjesë në klasat tona, nga kudo që jeni! Klasat e zmadhimit janë të dielën, të hënën dhe të enjten në orën 10:00 PST (19:00 në Kosovë). Identifikohu:  https://zoom.us/j/823393549  

 

Vizitoni faqen tonë të internetit për të mësuar më shumë: www.WorldDanceforHumanity.org

Koleksioni i fotografive të kërcimit botëror

Videot e vallëzimit botëror

 

Video nga puna jonë:

Vallëzimi Botëror në Ruandë

Klasa dhe aktivitete të kërcimit në botë

bottom of page