top of page

Prishtinë - Katedralja Nënë Tereza

Nënë Tereza është lindur nga prindër shqiptarë në Maqedoni dhe është krenaria e të gjithë shqiptarëve. Në vitin 2005, ish-presidenti i dashur i Kosovës, Ibrahim Rugova, vuri gurthemelin e Katedrales së të Lumturuarës Nënë Terezë në qendër të Prishtinës për ta nderuar atë. Gjatë udhëtimit tonë, Arsimi na çoi për vizitë tek Katedralja, një hapësirë ​​e bukur dhe një faltore e dashur, dedikuar kësaj gruaje të shenjtë. Ne ishim të pranishëm në natën e parë të Javës së Përkujtimit të Nënë Terezës që ndodh çdo vit, e cila fillon më 26 gusht (ditëlindja e saj) dhe përfundon më 4 shtator (ditën kur ajo u shenjtërua në vitin 2016). Patëm nderin të ulemi me krerët fetarë të Kosovës dhe murgeshat vendase, të takojmë kryetarin e Prishtinës, Përparim Ramën, dhe më pas të kalojmë çaste me Vehbi Miftarin, këshilltar i lartë i Presidentes së Kosovës. Ishte e mrekullueshme të ndaja këtë rast të rëndësishëm me njerëz të të gjitha besimeve dhe sfondeve të ndryshme.

bottom of page