top of page

Opojë – Shkeltorja e Bellobradit

Vizita e një thesari kulturor në Bellobrad, Opojë, i fshehur prej dekadash: "Shkeltorja" (Valavica)  që e rrahë leshin dhe e shndërron në shajak për të bërë kostumin tradicional shqiptar të burrave, "tirqit". Shtëpiza e vogël prej druri që strehon Shkeltoren përmban gjithashtu rrotën e gurit për bluarjen e misrit dhe grurit, një vek (tezgjah) të vjetër dhe mjete të tjera tradicionale.

bottom of page